ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

نرخ تورم بی سابقه در منطقه یورو

نرخ تورم بی سابقه در منطقه یورو نرخ تورم ماه اکتبر در ۱۹ کشوری که از یورو به عنوان پول رایج استفاده می کنند به علت بهای فزاینده گاز طبیعی و برق ناشی از جنگ روسیه با اوکراین همراه با کاهش سرعت رشد اقتصادی در این منطقه به میزان بی‌سابقه‌ای رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۸ - ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 31
کد خبر: ۱۵۶۹۴۸

به گزارش راهبرد معاصر  از خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ آژانس آمار اتحادیه اروپا "یورواستات" اعلان کرد که نرخ تورم سالانه این منطقه در اکتبر به ۱۰.۷ رسیده که نسبت به نرخ ۹.۹ درصدی سپتامبر افزایش یافته و بالاترین نرخ از هنگام آغاز ثبت آمار منطقه یورو در سال ۱۹۹۷ است.

اروپا در پی اوج گیری بهای گاز طبیعی به علت حمله روسیه به اوکراین و کاهش چشمگیر عرضه از خط لوله در مقایسه با مقدار پیش از آغاز جنگ، برای تداوم تولید برق و گرمایش خانه های مسکونی، وادار به روی آوردن به خرید محموله های گرانبهای گاز مایع شده که توسط کشتی از ایالات متحده یا قطر انتقال می یابد.

با وجود پر شدن منابع ذخیره سازی اروپا از گاز مایع در آستانه زمستان، بالا رفتن قیمت های انرژی، قیمت برخی کالاها و محصولات صنعتی مانند فولاد یا کود را گران و حتی تولید آنها را بدون سوددهی کرده است. قدرت خرید مصرف کنندگان در فروشگاه ها و مکان های تجاری نیز با اختصاص یافتن بیشتر درآمدها برای پرداخت هزینه سوخت و قبض های برق،کاهش بسیاری یافته است.

گران باقی ماندن بهای گاز طبیعی در ماه های آتی در بازارها با وجود کاهش اندک در روزهای گذشته، این پیام را می دهد که شاید فشار هزینه های انرژی بر اقتصاد همیشگی باشد. نظرسنجی در باره پیش بینی های حرفه ای بانک مرکزی اروپا نشان می دهد که نرخ تورم در سال آینده از ۳.۶ درصد پیش بینی شده در سه ماه پیش به ۵.۸ درصد افزایش یابد.

پدیده اوج گیری نرخ تورم در سراسر جهان رخ داده و موجب افزایش هزینه ها تا نزدیک سطح بی سابقه در ۴۰ سال گذشته در ایالات متحده شده است.

آمار و اعداد یورواستات نشان می دهد که بهای مواد غذایی، نوشابه های الکلی و تنباکو با ۱۲.۱ درصد افزایش به صورت فزاینده ای به همراه بهای انرژی، عامل اصلی بالارفتن نرخ تورم بوده، هر چند بهای انرژی تا میزان نجومی ۴۱.۹ درصد افزایش یافته است.

رشد اقتصادی ژوئیه و سپتامبر منطقه یورو پس از پایان تدریجی همه گیری کووید – ۱۹، میزان ۰.۲ درصد بوده که نسبت به رشد ۰.۸ درصدی در سه ماهه دوم سال جاری، کاهش یافته است. به باور اقتصاددانان، علت اصلی این وضع، بالارفتن قیمت هاست و بسیاری از آنان پیش بینی می کنند که اقتصاد در ماه های پایانی سال جاری و نیمه نخست سال آینده، کوچک شده و به حالت رکود فرو رود.

بالارفتن نرخ تورم موجب زنجیره تکانه هایی در سراسر اقتصاد این منطقه مانند افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا با بیشترین آهنگ در تاریخ خود، شده که به نوبه خود باعث افزایش هزینه های وام گیری بازار برای شرکت های و دولت ها و نگرانی هایی در باره آسیب رساندن مبارزه با تورم به رشد اقتصادی شده است./ایرنا

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار